Barcelona

REISBESCHRIJVING

Er zijn Nederlandstalige gidsen op alle excursies en busvervoer waar nodig.

Salvador Dali

Optionele uitstap

De dag begint met ontbijt op het hotel. Voor wie het wil, is er een optionele uitstap naar het noorden van Barcelona. Hier vinden we de grooste verzameling werken ter wereld van de beroemdse Spaanse kunstenaar Salvador Dali, de vader van het surrealisme.

We beginnen deze uitstap in zijn geboortedorp Figueras, in de provincie Girona, een dorp dat volledig in het teken van Dali staat. Hier vinden we het Dali Theater-Museum, het grootste museum van surrealistische kunst ter wereld. Het is gebouwd op de ruïnes van het oude theater van het stad, dat tijdens de Spaanse burgeroorlog vernietigd werd. Het werd in 1974 geopend en heeft de grooste verzameling Dali-kunst ter wereld.

We zetten de dag voort door een van Dali’s geliefkoosde plekken te bezoeken: Cadaques, een pittoresk stadje waar hij besloot te wonen nadat hij van New York terugkeerde.

Na weer een bewogen dag keren we terug naar het hotel.

BARCELONA, OLYMPISCHE OMGEVING EN DE BESTE PLEKKEN OM TE SHOPPEN

We beginnen de dag met ontbijt op het hotel. Indien dit past in het vluchtschema reizen we terug naar Barcelona voor een last-minute uitstap. We bezoeken de Olympische haven waar de zeilwedstrijden van de 25e Olympische spelen in 1992 plaatsvonden.
De haven is een van de meest gesofisticeerde maritieme omgevingen en ligt tussen de stranden van Icaria. Hier zijn verschillende gezellige restaurants en cafés, zij aan zij met grotere en kleinere winkels langs een prachtige promenade.

We kunnen van de gelegenheid gebruik maken wat laatste souvenirs te kopen voor we de vlucht naar huis nemen.

Tarragona en de smaak van CAVA- Optionele uistap voor wie voor een extra nacht gekozen heeft.

TARRAGONA EN DE UNIEKE SMAAK VAN CAVA!

We beginnen de dag met ontbijt op het hotel. Je kan de rest van de dag van de rust genieten, of je kan met ons mee naar Tarragona. Tarragona is werelderfgoed vanwege zijn archeologische vondsten. Hier zien we Romeinse muren, het Amfitheater, circus, een vroegchristelijke begraafplaats en de indrukwekkende kathedraal.
Later in de middag reizen we naar een van de beroemdste tavernes waar CAVA, de Spaanse champagne gemaakt wordt.

Hier zijn duizenden vierkante meters wijngaarden verspreid over een prachtig schiereiland, die bekend staat om zijn veelzijdigheid, kwaliteit en pracht.

Het Iberisch schiereiland staat vol contrast en diversiteit en heeft een ideaal klimaat om druiven te kweken. We krijgen ook de kans te zien hoe de beste wijnen gemaakt worden bij een van de beste wijngaarden en zullen uiteraard de kans krijgen alles te proeven.

We eindigen de dag met een terugkeer naar het hotel.

NB. Voor een extra nacht op de Costa Brava hoeft u dit slechts aan te vinken op het registratieformulier.